• +90 342 3604372

ARASINAVLAR İLE İLGİLİ ÖNEMLİ DUYURU

 

Değerli Öğrencilerimiz,

 

İçinden geçtiğimiz bu olağanüstü günlerde sizlere sunduğumuz eğitim-öğretim-sınav ve diğer alanlardaki hizmetlerimizin niteliğini artırmak için olanca gücümüzle çalışıyoruz. Bu kapsamda 20-24 Nisan 2020 tarihleri arasında Fakültemizdeki tüm lisans programlarında yapılacak ara sınavlara ilişkin hazırlıkları da son derece titizlikle yürütüyoruz.

 

Yapacağımız sınavların güvenirliğine gölge düşmeyecek şekilde gerçekleşmesi için her türlü tedbiri alıyoruz. Aldığımız tedbirlerin, öğrencilerimizin sınav sırasında olası bir sorunla karşılaşması halinde mağduriyetlerine yol açmayacak şekilde yapılandırılmasına da azami özen gösteriyoruz. Bu süreçte her hangi bir sorun yaşanması durumunda hak kaybına uğramamanız bizim için öncelikli önem taşımaktadır.

 

Sınav esnasında bir sorun yaşamanız halinde lütfen panik olmayın. Yaşadığınız sorunun çözülmesi için dersi veren öğretim elemanımız ile bağlantıya geçmeniz yeterli olacaktır.

 

Sınav esnasında öngörülmeyen bir sorun yaşayan ve bu nedenle sınavını tamamlayamayan öğrencilerimizle ilgili takip edilecek süreç şu şekildedir:

 

  1. Öğrencimizin sınavı tamamlayamamasına yol açan sorunu/sorunları detaylı olarak açıkladığı bir bilgi metni hazırlaması gerekmektedir.
  2. Yaşanan sorun(lar)a ilişkin, mümkünse, kanıtlar (ekran görüntüsü vb) bilgi metnine eklenmelidir.
  3. Bu metinde öğrencinin adı-soyadı, öğrenci numarası, sorun yaşadığı ders açıkça belirtilmelidir.
  4. Hazırlanan bilgi metni e-posta ve/veya uzaktan eğitim sistemi üzerinden mesaj yoluyla dersi yürüten öğretim elemanına iletilmelidir.
  5. İlgili öğretim elemanı tarafından, sorun hakkında uzaktan eğitim sistemi üzerinden inceleme yapılacaktır (Sistem üzerinden öğrencilerin sınavı başlattıkları zaman, öğrencinin gördüğü sorular, her bir soru ve genel olarak tüm sınav için harcanan süre gibi birçok detay görülebilmektedir).
  6. Dile getirilen sorunun, sistem üzerindeki incelemeler sonucu teyit edilmesi halinde, dersi yürüten öğretim elemanı tarafından telafi yoluna gidilecektir.
  7. Yaşanan sorunun nasıl telafi edileceğine ilişkin bilgilendirme, dersi yürüten öğretim elemanı tarafından ilgili öğrenciye iletilecektir.

 

Bu vesileyle tüm öğrencilerimizin güzel bir sınav dönemi geçirmesini temenni ediyor, hepinize başarılar diliyoruz.

 

                                                                                                                                       Gaziantep Eğitim Fakültesi Dekanlığı