• +90 342 3604372

Ortak İngilizce derslerinin videolarında, video görüntü kalitesi düşük olduğu ve bu sebeple tahtaya yazılanların birçok öğrenci tarafından okunamadığı belirtilmiştir. Bu
yüzden video görüntü kalitesinin artırılması:
İki faklı durum için iki farklı çözüm vardır:
1. durum: Ortak derslerde yüklü videolar
Daha önceden sistem içine yüklenen videoların görüntü kalitesinde değişiklik yapılamaz. Yani o an yüklenen kalite kadardır. Video olarak paylaşılan bir youtube gibi video sitesi ise kaynaktan veya ekrandan youtube linkine tıklanarak oradaki video çözünürlüklüleri arasında varsa seçim yapılıp kalite yükseltilebilir o anlık. Veya ders sayfasındaki video tam ekran ikonuna tıklanabilir. Ama bu video ilk yüklenirken kalitesi düşük olarak yüklenmişse bu ayarlarla da yükseltilebilecek bir şey olmayacaktır.

2. durum: canlı ders video kalitesi

Video kalitesi ders esnasında eğitmen tarafından belirlenebilmektedir. Canlı derse başlamadan önce kamera ikonunun sağında bulunan ok a basarak gelen menüden Tercihler e tıklayınız. Aşağıdaki seçenek ekranı gelecektir. Burada en boy oranını geniş ekran ve video kalitesini HD ayarlarına çekebilirsiniz. 

Ek olarak aşağıdaki videoda gösterildiği şekilde canlı ders ekranında “Video” alanını tam ekran yaparak veya boyutunu elle büyütüp istediğiniz gibi konumlandırarak öğrencilerin daha büyük bir görünümde görmesini sağlarsınız. İlgili kısa anlatım video bağlantısı aşağıdadır.

Video linki