Değerli Öğrencilerimiz,

Fakültemiz lisans programlarına OSYM merkezi yerleştirme yoluyla kayıt hakkı kazananların, Gaziantep Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim Yönetmeliğinin 36. maddesinin 6 nolu fıkrasında aynen "(6) Merkezi yerleştirme sınavı puanı ile bir programa kayıt yaptıran öğrencilerin ders muafiyetleri için, ilk yarıyıl ders kayıtları tarihine kadar başvurması gerekmektedir. Hazırlık eğitimi uygulayan programlarda ise öğrenci bu eğitimini başarı ile tamamladıktan sonraki ilk yarıyıl ders kayıtları tarihine kadar başvurmak zorundadır." ve Gaziantep Üniversitesi Muafiyet ve İntibak İşlemleri Yönergesinin 5. maddesinde aynen "Muafiyet ve İntibak işlemleri için öğrencilerin Üniversiteye kesin kayıt yaptırdıkları eğitim öğretim yılı ders kayıtlarının son gününe kadar...ilgili program/Bölüm Başkanlığına dilekçeyle başvurmaları gerekir. Bu tarihler dışındaki muafiyet/intibak talepleri veya muafiyet/intibak işlemlerinin iptaline yönelik işlemler kabul edilmez." denilerek getirilen düzenlemeler uyarınca, Üniversitemiz 2022-2023 eğitim öğretim yılı güz yarıyılı ders kayıtları tarihleri 19-23 Eylül 2022 olup, muafiyet başvuru taleplerinizi  bir defaya mahsus olmak üzere ilgili Bölüm Başkanlığına 23 Eylül 2022 tarihine kadar yapmanız gerekmektedir. 23 Eylül 2022 tarihinden sonra ve diğer dönemlerde yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.