• +90 342 3604372

Değerli öğrencilerimiz;

 

2020-2021 eğitim-öğretim yılı güz yarıyılı ara sınavları (vize) 23-29 Kasım 2020 tarihleri arasında GAUZEM üzerinden yapılacaktır.  Sınav Programı Bölümlerimizin web sayfalarında ilan edilmiştir. 

 

Sınavlarda bireysel düzeyde yaşanabilecek teknik aksaklıklarda (telefon, tablet veya bilgisayarda yaşanabilecek şarj, internet, kamera vb.) öğrencilerimizin sınav öncesinde gerekli önlemleri almalarını önemle rica ederiz.

 

Sınav Sonuçlarına İtiraz: Öğrenciler sınav sonuçlarına, ilanından en fazla beş iş günü içinde itiraz edebilir. İtiraz için ilgili Bölüm Başkanlığına dilekçe ile mail atılması gerekmektedir.

 

Mazeret Sınavları: Öğrencilerin sınav tarihini takip eden beş iş günü içerisinde ilgili bölüm başkanlığına mazeretlerini belirten dilekçe ve kanıt belgesi ile birlikte mail atmaları gerekmektedir. Başvurular Fakülte Yönetim Kurulunca değerlendirildikten sonra Fakülte web sayfasında ilan edilecektir. Mazeret sınavı için başvuruda bulunmayan öğrenciler sınava giremeyeceklerdir.

 

Mazeret sınav takvimi:

  • Mazeret sınav programı 30 Kasım 2020 tarihinde Bölümlerin web sayfalarında ilan edilecektir. 
  • Sınav hakkı tanınan öğrenciler 07 Aralık 2020 tarihinde Fakülte web sayfasında ilan edilecektir.
  • Mazeret sınavları 8-10 Aralık 2020 tarihleri arasında yapılacaktır.

 

Sınavlarınızda Başarılar Dileriz.

Gaziantep Eğitim Fakültesi Dekanlığı

 

 

Gaziantep Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim Öğretim Yönetmeliği’nin ilgili maddeleri;

Sınavlarda mazeret hali

MADDE 29 – (1) Geçerli bir sağlık raporu olan öğrencilere, giremediği ara sınavlar için mazeret sınavı hakkı verilir. Yarıyıl sonu ve bütünleme sınavının mazereti yapılmaz.

(2) Üniversite veya diğer devlet kurumları tarafından çeşitli akademik, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlere katılmak üzere görevlendirilen öğrencilerin görevlendirildikleri süreler, devam şartı dışında tutulur ve katılamadıkları sınavlardan mazeret sınav hakkı verilir.

(3) Sağlık raporu devamdan sayılmaz. Sadece mazeret sınav hakkı verilmesi için kullanılır.

(4) Mazeret sınavları için ikinci bir mazeret sınavı verilmez.

(5) Öğrenciler, mazeretlerini sınav tarihini takip eden beş iş günü içerisinde ilgili bölüm başkanlığına yazılı olarak bildirir.

(6) Ara sınavlar dışındaki hiçbir sınav için mazeret sınavı verilmez.

(7) Mazeretli oldukları günler içinde yapılan sınavlara giren öğrenciler için tekrar mazeret sınavı yapılmaz.

(8) Aynı gün ve saatte sınavları çakışan öğrencilere, giremedikleri sınavlar için mazeret sınavı hakkı tanınır. Bu durumdaki öğrencilerin bölüm başkanlığına beş iş günü içinde bir dilekçeyle başvurmaları zorunludur.

Sınav sonuçlarının ilanı ve sonuçlara itiraz

MADDE 30 – (1) Ara sınav sonuçları yarıyıl sınav sonuçlarından önce ilan edilmek zorundadır.

(2) Öğrenciler sınav sonuçlarına, ilanından itibaren en fazla beş iş günü içinde itiraz edebilir. İtiraz şekli ilgili öğretim elemanına sözlü veya bölüm başkanlığına bir dilekçe vererek olabilir.

(3) İtiraz üzerine sınav kâğıdı, dersin öğretim elemanı tarafından, konunun kendisine bildirilmesinden itibaren en geç beş iş günü içinde incelenir ve sonuç ilan edilir.

 

Mazeret sınavı dilekçesi için tıklayınız. 

Sınav sonucuna itiraz dilekçesi için tıklayınız.